Paikka: Räyskälä, Iso-Melkutin
Kirkas 26m syvä järvi.
Näkyvyys: 7-8m
Nähtävyydet: Uponneiden puiden isoja runkoja.

Oltiin veljeni kanssa etsitty netistä kirkasvetisiä järviä ja niitä löytyikin muutama. Ensimmäisenä päätimme tutustua Räyskälässä olevaan järveen nimeltä Iso-Melkutin. Järvi löytyy reilun tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Auto jätettiin pienen mäen päälle, josta matkaa veteen oli noin 50m.

605378.jpg

Ennen sukellusta tutustuimme niemen kärkeen ja katsoimme parhaan veteenmenopaikan. Rannassa huomasi kuinka kirkasta vesi todella oli. Kaatuineita puita näkyi paljon pinnan alla.

605391.jpg 605530.jpg

Veteenmeno oli helppo. Niemen kärki on matala ja hiekkapohjainen. Ranta syveni hiljalleen ja max syvyydeksi otimme pikkasen yli 10m. Koska aurinko lämmitti matalaa ja suojaista lahtea, oli vesikin jo yli 10 asteista. Kaloja emme nähneet yhtään, vaikka siellä niitä kuulemma paljon on. Vaikka mitään elävää ei näkynytkään, oli sukeltaminen todella nautittavaa. Aurinko valaisi kaatuneet puunrungot todella mukavasti meidän sukeltaessa oksien alta.

605376.jpg

Ensi kertaa varten pitää ostaa 90min dv-nauha, koska nauha loppui jo 40minuutin sukelluksen jälkeen ja parhaat näkymät tulivat vastaa vasta sukelluksen loppupuolella.

-M