6.1.2007 lähdettiin porukalla kohti Söderskärin matalikkoa. Söderskär sijaitsee Sipoosta Viroon päin noin 10 kilometriä. Lähestyessämme saaria, aallot kasvoivat, ja Ponan vene rupesi keikkumaan aaltojen mukana voimakkaasti. Ankkuroimme Sonninpää-saaren pohjoispuolella kovan aallokon takia. Syvyyttä siinä oli kymmenisen metriä. Ilman lämpötila oli melkein pakkasen puolella ja vesi oli KYLMÄÄ. 1-4 astetta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Roope, Ode, Pona ja Marcus sukelsivat ensimmäisenä, kun me sillä aikaa laitoimme uusia varusteitamme käyttökuntoon. Kun meidän vuoro tuli, olimme päättäneet että aluksi testaisimme painojen tarpeen ja pukujen toimivuuden. Minulla oli 8kg painoja, joilla pääsin vaivoin pinnan alle. Kävin hakemassa yhden lisäpaino liiveihini. Nyt pääsin pinnan alla juuri ja juuri.

 

Lähdimme sukeltamaan ankkuriköyttä pitkin pohjaan. Vähän ajan kuluttua ekana mennyt Eki katosi huonon näkyvyyden takia meiltä. Kun pääsin ankkurille, siellä Eki jo odottikin. Olin "unohtanut" liottaa maskini linssejä syljessä, joten pohjalle päästyäni, oli näkyvyys "huono". Kiva sitä sitten siinä ruveta täyttämään maskia vedellä, jotta edes jotain näkisi. 5 minuutin sukelluksen jälkeen Ekin lamppu otti itteensä ja sanoi poks.

 

Laitoin ilmaa pukuuni pohjalla jotta ei olisi ollut niin kylmä. Tämän jälkeen tasapainottelu olikin hankalampaa. Olimme noin 14metrissä, kun päätimme kääntyä takaisin tehden kuitenkin koukkauksen rannan kautta. Nousimme noin 8 metriin ja koska en muistanut pukuni ilman tilavuuden kasvavan, mitä matalammalle tullaan, alkoi kamppailu pintaa nousun estämiseksi.  Vähän aikaa pyristeltyäni, nousin pintaan kuin korkki, tietokoneen huutaessa SLOW. Great! Pinnalla odotti jo Tommi saman kokeneena. Pian Ekikin tuli pintaan. Päätimme keskeyttää sukelluksen. Ehdimme olla pinnan alla vajaat 15 minuuttia. Lisää harjoittelua vaan, jotta tasapainottelu puvun kanssa onnistuu.

 

-Miikka