Missio: löydä uponnut räpylä!

Meiltä oli siis jäänyt viimekerralla pohjaan yksi kappale räpylöitä ja nyt oli sitten tarkoitus löytää se. Eki kanssa mentiin ekana veteen sitä etsimään. Vajaan viiden minuutin kuluttua tulimmekin pintaan räpylän kanssa. Ei muuta kuin räpylä rantaan ja uuteen sukellukseen. Tarkoituksena meillä oli tehdä vajaa puolituntinen sukellus ja samalla harjoitella suunnistustaitoja. Vanhoina suunnistusmestareina, tämä olikin erittäin helppoa. Tulimme pintaa hieman sivussa ja 20m päässä laiturista. Kaiken roinan lisäksi näimme yhden kalan. Sukellettiin sen viereen ja sohittiin sitä vähän aikaa lampuilla, mutta se ei meitä pelännyt. Vasta kun yritimme koskettaa sitä, se lähti karkuun.

366764.jpg

Toisen sukellusen tein Tommin kanssa. Löysimme mukavan jyrkänteen yhden saaren edustalta, jonka edusta ei ollut pelkkää kiviröykkiötä.


366766.jpg366767.jpg

Meillä oli tarkoitus tehdä kaikki lauantain sukellukset ennen kello 12, jotta kerkeisimme takaisin Helsinkiin täyttäämään tankin sunnuntain sukelluksia varten. No jostain kumman syystä homma venähti, emmekä enää kerenneet täyttämään tankkeja. Sunnuntaille suunniteltu Porkkalan keikka jäi siis väliin.
366763.jpg

Kohteena tämä Baggön satama on oikein mukava talvisukelluskohde. Helppo paikka harjoitella uusien välineiden käyttöä. Syvyyttä löytty parhaimmillaan vajaat 14 metriä.

-M