Kamat pakettiin ja tipit miehistön kouraan. Olimme saapuneet turvallisesti Colonan tukikohtaan. Kävimme
huuhtelemassa varisteemme rakennuksen vieressä olevassa makeanveden altaassa. Tiedustelimme seuraavan päivän
päiväretkeä ja päätimme jättää kamat tänne kuivumaan ja odottamaan huomista. Aamulla Colonan auto haki meidät ja

Juhaksi esittäytynyt oppaamme toivotti aamut. Noudimme varusteemme varastohuoneesta ja siirryimme kohti päivävenettä. Reissuun oli ilmoittautunut pari sukeltajaa Vantaalta joille tämä egyptin reissu oli 5 tai 6. Ruotsin

kielinen neito opasti snorklaajia lajin saloihin ja Juha taas meitä suomalaisia kohteestamme. Tuo ruotsalaisnuorikkokertoi paikan olevan täynnä värejä ja neuvoi meitä ottamaan kameran mukaan. Sen teimme, vaikka vaikea tämän kohteen oli delfiinien kanssa sukeltamista päihittää. Ei päihittänyt.

1442661.jpg

Kirjavia korallit kohteessa olivatkin ja saimme hyviäotoksia. Eki oli joutunut jättämään reissun väliin vatsavaivojen takia ja päätin käyttää hänen märkäpukuaan. Puku oli hieman lyhyt ja väljä ja vesi pääsi vaihtumaan liiankin usein. Vajaan tunnin sukelluksen jälkeen alkoi hieman viluttaa. Videokameraa emme tälle raissulle ottaneet mukaan eikä sillä olisi mitään uutta saanut tallennettuakkaan.
Maisemat lähinnä samoja kuin edellisillä sukelluksilla mutta silti mahtavia.

1442665.jpg


1442669.jpg

Ruokailimme ja siirryimme seuraavalle kohteelle. Meidät vietiin pudotuspaikkaan missä allamme näkyi vain kovaa korallia. Sukelsimme lukuisten pöytä ja aivokorallien ympärillä, mutta tämäkin alttiinaoloaika tuntui jotenkin tusinatavaralta. Ei jäänyt Eki mistäänpaitsi. Olimmeko saaneet liian paljon hyvää liian vähässä ajassa. Hylyt, delfiinit, yösukellukset ja muut. Nyttäällä rännässä kirjoittaessa tätä juttua kelpaisi mikä tahansa noista "tylsistäkin" sukelluksista. Täällä jos törmää pienempäänkin kalaan siitä jaksaa innostua. Uusi reissu on suunnittelupöydällä ja tarkoitus olisi mennä takassamoille leveysasteille, mutta lisätä matkaan myös etelän kierros. Sielä on kuulemma riuttahaita, joita meille jo luvattiin jos takas tullaan... No kohtahan lumet ja jäät sulaa ja pääseen ihmettelemään itämeren ihmeitä.